Våra produkter

Göteborgs Brasvärme har sedan 1998 levererat och installerat både lätta och tunga eldstäder till göteborgarna.

Välkommen att besöka vår stora utställning på Marieholmsgatan nr 1 där vi visar ett 80-tal spisar, alltifrån små gjutjärnskaminer, insatser, köksspisar, vedbastu, braskaminer till tunga, värmelagrande täljstensspisar och kakelkaminer.

Vi representerar kända varumärken såsom Contura, Tulikivi, Keddy, Jötul, Spartherm, Supra, Scanspis, Termatech m.m. Vi samarbetar med ett flertal av skickliga hantverkare och kan därför erbjuda kompletta lösningar för just ditt behov. Vi har även ett brett sortiment av reservdelar och tillbehör till gamla och nya spisar.

Företagets affärsidé är att marknadsföra och sälja ledande brasvärme produkter från kända leverantörer till privatpersoner och företag.

Sedan år 2000 är Göteborgs Brasvärme medlemmar i Eldabutiken som är den första rikstäckande fackhandelskedjan i Sverige, en unik sammanslutning.Vårt mål med Eldabutiken är att skapa ett nationellt ledande centrum för brasvärme där du som kund kan få kvalificerad, fackmannamässig hjälp och ledning genom hela processen från planering till färdig installation.

I nybyggda villor där den höga tätheten och ventilationssystemet kan ha påverkan på kaminens funktion bör man se till att ha luftbalans i rummet vid upptändning. Ta för vana att utjämna ev undertryck genom att tillföra extraluft via exempelvis ett gläntat fönster eller dörr. Många av dagens moderna kaminen har dessutom möjlighet att leda förbränningsluften direkt in i eldstaden via en separat kanal så att ej husets luftbalans påverkas.

Är du osäker på vilken produkt som passar just för dina behov är du välkommen att besöka vår butik där vi visar ett 70-tal varianter av eldstäder. Medtag gärna en ritning på ditt hus så kan vi resonera oss fram till vilken som kan vara den perfekta lösningen till ditt behov. Flertalet av våra produkter är gjorda för att kunna monteras av en normalhändig person men vi har även duktiga hantverkare som kan utföra arbetet.